Sport

Är det dags nu?

Är det nu det ska ske? Ska Sverige få sin förste vinnare i en herrmajor? Ska det verkligen bli Svedalas stolthet Peter Hanson som vinner Masters?
En 34-årig skåning i ledarboll sista dagen av Masters på Augusta National, det är nästan för bra för att vara sant.
Men det som Peter Hanson presterade på lördagen var ingen fantasi. Efter en bogey på första hålet var det en uppvisning som hette duga. 65 slag, bästa rundan i årets tävling, var helt enkelt det bästa Hanson någonsin har gjort på en golfbana.
Kanske är det däri faran ligger. Det kan bli svårt att överträffa. Å andra sidan behövs inte det om han håller övriga bakom sig…
Om man ska dra några slutsatser av lördagen så är det tre spelare som har särskilt sig lite. Peter Hanson, Phil Mickelson och Louis Oosthuizen ser hetast ut och det kan bli en orolig natt för svensken. Det är inget litet ok som vilar på hans axlar.
Oavsett hur det går: Peter Hanson och Phil Mickelson tillsammans i ledarboll under sistavarvet på Masters.Vilken höjdare.
Sen ska man ju inte glömma att Henrik Stenson finns som joker. Den här veckan har han visat att han är tillbaka på allvar. Han är fem slag efter Hanson, men har gjort birdies i parti och minut. Tyvärr har det varit ganska många tappade slag också, men man kan inte säga annat än att han har bjudit på stor underhållning.
Nio spelare ligger inom fem slag och det är väl ganska sannolikt att vinnaren finns i det här gänget:
-9: Peter Hanson.
-8: Phil Mickelson.
-7: Louis Oosthuizen.
-6: Bubba Watson.
-5: Matt Kuchar.
-4: Henrik Stenson, Hunter Mahan, Padraig Harrington, Lee Westwood.
Tv-soffan har sällan varit mer lockande.
Gå till toppen