Sport

Tid för systemskifte i MFF

Några dagar efter 0–5-smällen på Rambergsvallen kom jag plötsligt på hur MFF ska spela.
Rikard Norling har säkert starka argument för varför han disponerar sina spelare som han gör (han är trots allt elittränare och jag har än så länge bara gått grundkursen avspark), men det ingår i min arbetsbeskrivning att vara efterklok och veta bäst, så här kommer det: MFF borde byta spelsystem till 4-2-3-1.
Dels handlar det om att täppa till centralt, där det var fritt blås för Häcken i lördags, dels handlar det om att utnyttja Simon Thern optimalt.
Hittills har Thern mest fladdrat omkring som en herrelös vante på planen. Det finns massor av energi och speed i honom, men allt för mycket av det tvingas han lägga på att jaga boll och hämta boll på egen planhalva.
Jag tror att han skulle få mer uträttat som släpande anfallare bakom Mathias Ranégie som är van vid att spela ensam toppforward från tiden i Häcken.
Ivo Pekalski och Erik Friberg delar på ansvaret som defensiva mittfältare. En smaksak vilka som ska spela på kanterna, men Hamad och Durmaz ligger bäst till just nu, framförallt får de mer utrymme för sina offensiva kvaliteter.
Och så ska Daniel Andersson spela mittback. Alltid.
Gå till toppen