Sport

Självförtroende är allt

Såg ni Henrik Stenson i sändningen från Sydafrika idag? Såg ni farten och självklarheten i svingen med drivern?
Tänk ändå vad självförtroende kan betyda. Stenson har, i alla fall för tillfället, en driver som han känner att han kan lita på och det har väl inte varit fallet sedan någon gång under våren 2007.
– Jag räknade till åtta bra drivar under första rundan och det var väl ungefär lika många som under hela 2011, sa Stenson till Europaturens hemsida.
Och det var alltså omdömet efter första rundan. På fredagen var han ett slag bättre och leder med fyra före Magnus Carlsson, även om andra rundan inte blev 100 procent färdigspelad.
# # #
En korrigering gällande Hongkong Open: Det spelar ingen roll att Rory McIlroy missade cutten, varken Peter Hanson eller någon annan kan komma ikapp världsettan i Race to Dubai. Men det finns ju en tävlingsseger och en andraplats att spela om i finalen, i alla fall.
# # #
Caroline Hedwall verkar äntligen ha hittat tillbaka till ett spel som påminner om det hon presterade i fjor och i våras. Med ljumskproblemen förhoppningsvis avklarade är hon delad nia halvvägs in i säsongsfinalen i Naples, Florida, efter rundorna 70–69. Hedwall är –5 totalt och fem slag efter ledande Ai Miyazato, med Anna Nordqvist ett slag före sig.
Detta inlägg publicerades för flera timmar sedan på Sydsvenskans OS-blogg. Golfen ska visserligen vara med i Rio, men det känns ändå lite väl långsökt. Tar på mig ansvaret för denna socket.
Gå till toppen