Mat & Dryck

Indisk lammfärsgryta med avokadodipp

4 portioner
Lamm på indiskt vis.Bild: Hanna Johansson, Middagsfrid
4 portioner ris
100 g rödlök
1 msk smör
500 g lammfärs
1 msk curry
1,5 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 krm kardemumma
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2/3 gurka
1 avokado
1,5 dl gräddfil
140 g babyspenat
salt och svartpeppar
1. Koka ris.
2. Skär rödlök i tunna skivor. Smält smör i en gryta och tillsätt löken, lammfärs, curry, tomatpuré, spiskummin, 1 tsk salt, 1 krm peppar och kardemumma. Fräs på medelhög värme i 4 min.
3. Häll krossade tomater och 1,5 dl vatten i grytan. Pressa i vitlök och låt grytan puttra på svag värme under lock i 15 min.
4. Skiva gurka.
5. Halvera, kärna ur och gröp ur avokado. Mixa avokadon med gräddfil, 2 krm salt och 1 krm peppar med en stavmixer i en mixerbunke.
6. Skölj babyspenat och blanda ner i grytan. Låt spenaten bli varm, cirka 1 min.
7. Servera lammfärsgrytan med riset, avokadodippen och gurkan.
Gå till toppen