Wimans blogg

Max Wiman: E klättrar upp på klippans topp – i dag

Båda har ett förnamn på fyra bokstäver och bådas börjar på E. Båda tillhör i dag klubbar som spelar i Superettan nästa år. De är båda unga och hungriga. Båda är på långväga utlandsresor men affären kan slutföras ändå.
Vem når först till klippans topp? Erik eller Emil? Johansson eller Forsberg? Gais eller Sundsvall? USA eller Thailand?
En del tycker det är dags att avgå. Jag håller mer på er som hängt kvar på klippan. Varför hänga läpp när man kan hänga på klippan? Vad är det som säger att en cliffhanger måste lösas just nästa dag? Kan ju faktiskt vara så att folk har en del annat att syssla med på jobbet…
Praktiska omständigheter gjorde att lösningen inte blev på torsdagen.
Och det är ju inte så att det är träning på fredagen. Eller lördagen eller någon annan dag detta året, förresten.
Men nu är det 99 procent klart. Bara formalia återstår och det kommer att bli affär. Det är inte mina ord, om ni nu trodde det.
Sen var det stopp. Jag är utlämnad till 50-50 och det har inte hjälpt att ringa en vän.
Emil eller Erik?
Med tanke på samtalstonen och på hur de andra pratglada klubbarna uttalat sig, tror jag att det är Erik Johansson som MFF offentliggör som vinterns första nyförvärv. Högst sannolikt under fredagen. Han är förresten i USA och det var väl ungefär vid den här tiden som en annan spelare med Göteborgsrötter hämtades där borta i väster. Och har ni tänkt på att han också heter Erik?
För övrigt kan vi alla drömma om den perfekta MFF-värvningen, som råkade bli ledig där borta i USA i går. Christian ”Chippen” Wilhelmsson, rutinerad, internationell, irrationell, Malmöfödd, offensiv, lirare. Jo, jag skulle inte kunna tänka mig en bättre värvning.
Fast allt har väl en prislapp.
Enligt vad bloggen erfar finns han inte på någon värvningslista till himmelsblått.
Meddelas endast på detta sätt.
Gå till toppen