Sport

Åkesson: Jag är jättenöjd

Björn Åkesson slutade på åttonde plats i sin första tävling som medlem på Europatouren.
– Jag är jättenöjd, säger 23-åringen från Malmö.
Barsebäcksgolfarens första tävling som Europatourspelare blev märklig. Både torsdagen och fredagen regnade bort och till slut blev det bara 36 håls spel i Durban.
– Eftersom jag skulle gå ut tidigt så var jag på plats kvart i sex på morgonen torsdag, fredag och lördag, så i lördags kväll var jag rätt trött faktiskt, säger Björn Åkesson.
– Men det är bara att gilla läget. Det är inget man kan göra något åt och jag tycker att jag hanterade det rätt bra.
Resultaten ger stöd åt Björn Åkessons åsikt. Efter lördagens 63-runda på den nerkortade banan gick han runt på 62 slag på söndagen och slutade totalt fem under par, delad åtta och bara två slag efter den trio som gjorde upp om segern i ett särspel som vanns av skotten Scott Jamieson.
– Jag värderar detta som min bästa tävling som proffs. Väldigt skönt att kunna mäta sig med de andra och spela bra – och samtidigt veta att det finns fler slag att hämta här och där.
Nästa vecka väntar ännu en tävling i Sydafrika innan det är dags för julledigt på Europatouren.
– Det känns kul att få spela igen nästa vecka. Resultatet här ger självförtroende och det är en hel del press som släpper när man kan göra ett såpass bra resultat direkt, säger Björn Åkesson.
Efter helt riktiga propåer om ”den andre skåningen” Mikael Lundberg är det på sin plats att påpeka att han slutade delad 21:a. Precis som den tredje skåningen – Joakim Lagergren.
# # #
Två dagar i rad har golfare presenterats som kandidater till Sydsvenskans Skåenbragden. Om ni har missat intervjuerna med Peter Hanson och Caroline Hedwall så finns de att läsa här. Observera att jag inte haft något med rubriksättningen att göra.
Gå till toppen