Nöje

Gott och blandat!

Här sitter jag nu med mitt icke-så-längre-bleka-ansikte i varma Gambia och har under kvällen kollat på svenska Melodifestivalen. Ja, tack vare Svt play så är det ju fullt möjligt. Och jag tackar även alla er som röstat fram kvällens bidrag. Jag vet inte varför ni gjorde det, men jag säger tack ändå. För nu vet jag att Anton Ewald kommer ha bättre chans att ta sig till finalen. Han sitter ju bland de artister som ska tävla i Andrachansen. I kvällens program såg vi att både af Ugglas och Martin Rolinski tagit sig till Andra chansen. De har ju ingen stark låt så de kan omöjligt vinna över låten Begging. Fast jag vet inte, jag börjar tveka lite på mig själv och min tro. Jag var hundra procent säker på att gubbgänget inte skulle ta sig vidare. Och vad gör dom? Jo, de tar sig direkt till finalen. Hur kunde det ske?
Var det charmen som tände fyr på folket? Eller var det helt enkelt en bra låt? Glöm det sistnämnda, för det kan omöjligt vara det. Det måste ha något att göra med att de här männen någon gång har varit unga. När de var unga så var de väldigt populära bland sina dåvarande fans och sådant sitter i för alltid. Låt oss säga att Backstreet Boys (som jag växte upp med under 90-talet) hade ställt upp i Melodifestivalen om sådär tio år. Klart som tusen hade de fått alla mina röster. Framtidens barn hade dock säkert funnit de för gubbiga och för föråldrade, men inte jag. Jag hade låtit de ta mig tillbaka dit jag först upplevde dem. Och det är exakt vad som måste ha hänt idag.
Jag längtar så det knakar tills nästa vecka. Har ju längtat i flera månader för att lyssna på de två malmöprofilerna. Egentligen måste jag ändå erkänna att det faktiskt är tack vare dom som jag så ivrigt följer Mellon detta år. Man hittar ju sina favoriter. Förra året var det Loreen och det här året är det Lucia Pinera och Behrang Miri. Jag tror att det är under denna delfinal som vi kommer hitta vår vinnare. Det kan jag faktiskt försäkra. För vi levererar bara bra grejer i Malmö. Punkt slut.
Jag måste också bara passa på att berätta att jag i veckan fick kontakt med världens coolaste kille, Fredrik Davidsson som är en 17-årig student från Lund och som verkligen har koll på läget om allt som rör Mello och som har haft koll i flera år. Han är lite som Rain man fast om Melodifestivalen. Det finns ingenting han inte kan. Han kan allt från årtal till låtval och till tom kläder. Jag sydde ihop ett paket med frågor om Melodifestivalen för att sätta honom på prov. Jag hade frågor som: Vad hette låten Danny sjöng med gruppen EMD för några år sedan? Hur många var de i gruppen Afrodite? Vilken färg på kläderna hade Carola på sig när hon uppträdde med Främling? Vilket år tog Charlotte Perrelli oss till Eurovision Song Contest? Vad hette gruppen med de två kända drag-queensen? Och så vidare. Han fixade alla såklart och jag och Fredrik blev bästa polare. Fredrik såsom jag var också lätt besviken på akterna vi fått höra i år. Jag gillar Fredrik. För Fredrik ser också fram emot Malmös delfinal. Yeay! Jag tycker alla borde fixa sig en Fredrik, bara för att ha någon att bolla med.
Gå till toppen