Nyheter

Vintereskapism

Fantasier inför åren. Del ett.
En T-shirt som påminner om varför det heter T-shirt och inte, typ, U-shirt eller ledsen-smiley-shirt. Den här ska ha ett tydligt och stabilt överparti – T med stor bokstav. Inte sloka som förrförra veckans tulpaner. Helst ska den vara strykt och stärkt och kanske gjord av något mycket mindre tvättmaskinsvänligt än bomull. Under midjan förvandlas den till något överdrivet ornamenterat. Ytan är täckt av riktiga stenar eller fotografiska kopior. (Om alternativ ett: känns i ryggraden även i en biostol, men det är värt det?)
Under den: skjortframsidor i mint som kommer som från ingenstans. Naturmaterial i en inte särskilt naturlig färg. Kom ihåg: i sommar kommer den att fladdra i vinden.
Byxorna: grå som en cementvägg. När du stannar på en bänk på vägen hem och låtsas läsa bok men stirrar egentligen på tonåringarna som spelar basket gömmer du blicken bakom barockbågarna.
När snön är borta går det igen att få ögonkontakt med tårna, nu chocklackade i Coca Cola-rött, som varit i raggsocks-ide i månader. Utomhus bäddas de bäst in i tofflor fodrade med (syntet-)fluff.
Fotnoter: skor från Céline, solglasögon från Moo.
Gå till toppen