Mat & Dryck24 augusti 2013 06:30

Förkokta revbensspjäll

Spjällen kräver lite förkokning för att bli möra i paellan. Att förkoka spjällbitar är också bra om du vill grilla dem och pensla med glaze på slutet.
2 kg tjocka revbensspjäll
1 liten bit torkad eller färsk ingefära
1 gul lök, skalad och kvartad
3 torkade små heta chili (ca 5 cm) eller ca 1 tsk chiliflingor
5 lagerblad
10 korn vitpeppar (svartpeppar funkar också fint)
1 dl ljus soja
Skär revbensspjällen i stora bitar. Be helst den i köttdisken såga upp spjället. Annars är det lättast att dela dem mellan benen.
Lägg köttet i en stor kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker. Lägg ner lök och kryddor. Koka upp och låt sjuda cirka 50 minuter på låg värme. Skumma ofta och noga, proteinerna som samlas på ytan ger buljongen sämre smak om de får koka med.
Gå till toppen