Malmö

Ratade bananer blev smarrig curry

På lördagen var det premiär för Rude Foods brunch på Mitt Möllan. Rätterna som serverades var tillagade på frukt och grönt som annars hamnat i soptunnan.

Lisa Espinosa, Ronnie Curtis och Johanna Ragnarsson hörde talas om brunchen via Facebook. ”Vi försöker att använda all mat som vi handlar hem och minska svinnet. Man kan göra en omelett med det som finns hemma som håller på att bli dåligt” säger Johanna.”Ja, eller en soppa” säger Lisa.Bild: Anna Wahlgren
Rebecca Luong är en av volontärerna bakom Rude Food.”Fokus är att få ut information om att alla bidrar till matsvinnet. Egentligen är det hälsosam, god mat. Det är allas ansvar att se till att vi tar tillvara på maten på bästa sätt.”Bild: Anna Wahlgren
”Det är jättebra att de tar emot sådant som annars hade slängts. Det är så mycket mat som kastas som egentligen går att använda” säger Shoshana Iten som äter currygryta, potatissallad, bröd och inlagda rödbetor tillsammans med Tobias Iten.Bild: Anna Wahlgren
Dagens brunch var tillagad av Constanza Hepp, Zeenath Hasan, Zehra Yildiz och Mercedes Gillett.”Vi har fått runt 40 kilo bananer av våra samarbetspartners. Av dem har vi gjort karibisk banancurry och organisk bananglass. Många tror att det är "dumpster diving" vi håller på med. Men det är det inte. Vi får våra råvaror direkt från våra samarbetspartners. Det är mat som blivit över och inte går att sälja av olika anledningar” säger Zeenath Hasan.Bild: Anna Wahlgren
Gå till toppen