Skåne7 januari 2016 19:26

New York Times hyllar Skåne: Måste åka dit för matens skull

Ansedda New York Times listar de 52 främsta platserna att besöka 2016. Och på plats 9 finns Skåne.

Skåne är det nordiska kökets nästa stora grej, enligt New York Times. Den amerikanska tidningen lyfter fram maten som den tyngsta anledningen att åka till det sydsvenska landskapet.
"En del av Nordens mest intressanta mat lagas inte i Köpenhamn utan på andra sidan Öresundsbron, i Skåne", skriver de.
Det finns en handfull avslappnade restauranger i Malmö, som Bastard och Bord 13, skriver New York Times, men menar att det är utanför staden som det verkligen händer.
Landsbygden har lockat massor av kreativa människor som odlar och lagar mat, skriver de, och nämner Hörte Brygga utanför Skivarp, Talldungens gårdshotell i Brösarp och Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås, som de tycker är den riktiga pärlan. Tidningen tar upp att Daniel Berlin odlar sina egna grönsaker och jagar, och beskriver maten som världsklass.
Trots att vintervädret har bjudit på översvämningar och isiga vägar, är Skåne definitivt ett ställe att hålla koll på 2016, avslutar New York Times.
På tidningens lista över platser att åka till 2016 finns också bland annat Mexico City, Bordeaux, Malta och Århus.
Gå till toppen