Dygnet runt

Skånsk författare kan vinna deckarpris på Gotland

Den skånske thrillerförfattaren Tobias Olsson kan vinna pris som årets debutant vid deckarfestivalen Crimetime Gotland i sommar.

Thrillerförfattaren Tobias Olsson.Bild: Emil Malmborg
Deckarfestivalen Crimetime Gotland har nominerat fem författare till festivalens pris för årets bästa deckardebutant: Åsa Avdic för "Isola", Lina Bengtsdotter för "Annabelle", Tobias Olsson för "Av samma blod", Marie Bengts för "En sax i hjärtat" och Anna Bågstam Ryltenius för "Stockholm Psycho". De har alla chans att få prissumman på 10000 kronor och en statyett.
Tobias Olsson, numera bosatt i Hörby, blev omtalad i höstas när det det hajpade filmbolaget Warp köpte rättigheterna till hans "Av samma blod".
Den som får priset för årets barndeckare får i stället 10000 kronor att skänka vidare till valfritt läsfrämjande ändamål. De nominerade är: Kristina Ohlsson, Martin Widmark och Christina Alvner, Ingelin Angerborn, Mats Strandberg och Sofia Falkenhem samt Katarina Genar och Alexander Jansson.
Crimetime Specsavers Award delas i år ut i ytterligare tre kategorier: ett hederspris, ett internationellt Nordic noir-pris samt priset som årets deckarförfattare som helt styrs av läsarnas röster och egna nomineringar. Pristagarna i de tre sista kategorierna får en statyett.
Gå till toppen