Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Sänkt pensionsskatt

Stockholm
Toppdelad

Sänkt skatt med 500–700 kronor om året för de flesta pensionärer 2013, i genomsnitt en 50-lapp i månaden, föreslår regeringen i höstens proposition.

Ogifta pensionärer får 170 kronor mer i bostadstillägg.

Sänkt pensionsskatt
BILD: Foto: Scanpix

Det blir den fjärde skattesänkningen för pensionärerna, skriver regeringspartiernas fyra ledare på debattplats i Dagens Nyheter.

Valet 2014 tänker regeringen föreslå ytterligare sänkt skatt för pensionärer "under förutsättning att de offentliga finanserna så tillåter".

Annons:

Vid Pensionärernas riksorganisation (PRO) är man inte särskilt imponerad över regeringens skattesänkning på cirka 50 kronor per månad.

– Ja, det blir inte lätt att bestämma vad man ska göra med alla de pengarna, säger PRO:s ordförande Curt Persson till TT.

Han betraktar sänkningen som politisk kosmetika snarare än en vilja att utjämna skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer. PRO kräver att den klyftan ska tas bort helt. De fyra alliansledarna skriver att skillnaden på sikt ska "minska".

– De slår sig för bröstet och skriver att de nu sänkt skatten för pensionärer fyra gånger. Men det är ju de som har skapat klyftan från början, säger Curt Persson.

– Det här ändrar ju inte vårt krav på att skatten ska vara rättvis. Vi ser med spänning fram emot vad de andra partierna vill göra, säger han.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Ekonomi
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post