Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Bara bröst kan få simma i Danmark

Danmark
Toppdelad
Det kan bli fritt fram för kvinnor som vill bada topless i danska simhallar. Den här veckan tar politikerna i Kultur- och fritidsnämnden i Köpenhamn upp frågan.
Bara bröst kan få simma i Danmark
BILD: Foto: Keld Navntoft/Scanpix

Efter att feministnätverket ”Bara Bröst” i Sverige avvisats efter att ha badat utan överdel på bland annat Högevallsbadet i Lund, spred sig topless-badandet över sundet.

I december förra året badade en grupp kvinnor med bara bröst i en simhall på Vesterbro i Köpenhamn och efter aktionen har alltså topless-badandet blivit en politisk fråga.

Annons:

Det är på initiativ av partiet Socialistiskt Folkeparti, SF, som frågan kommit upp till diskussion i Kultur- och fritidsnämnden i Köpenhamn.

Kvinnorna i nätverket "Bara Bröst" menar att kvinnokroppen objektifieras. Genom bad-aktionerna vill de skapa debatt kring sexualiseringen av kvinnokroppen i det offentliga rummet.

– Jag har personligen svårt att förstå vad det är med kvinnobrösten som upplevs så anstötande för människor, säger Frank Hedegaard från SF till den danska tidningen Politiken.

Partiet föreslårår dock att kvinnorna ska bada topless på särskilda tider.

– Då kan de personer som har svårt för bara bröst stanna hemma de tiderna och de som inte har något emot det kan bada när de vill, säger Frank Hedegaard.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Danmark
  • Bara bröst i badhuset
Chatt om bara bröst i simhallar

Chatt om bara bröst i simhallar

Fritt fram för bara bröst i Malmö

Fritt fram för bara bröst i Malmö

Bara bröst splittrar politiker

Bara bröst splittrar politiker

Se alla artiklar
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post