Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Betalade miljard för sandhög

Danmark
Toppdelad
Köpenhamns kommun satte av misstag in nästan en miljard danska kronor på en lastbilschaufförs konto som betalning för en hög sand som han levererat till ett dagis.
Betalade miljard för sandhög
Sanden blev till guld. Och sen sand igen.BILD: Bild: Scanpix

957 072 606. Så många danska kronor dök upp på lastbilschaufförens konto den 14 juni i år som betalning för sex kubikmeter sand som han levererat till Köpenhamn kommun, skriver den danska tidningen bt.dk.

– Ja, det var ett väldigt dyrt lass sand, säger ekonomidirektören Jesper Rönnow Simonsen från Barn- och ungdomsförvaltningen i Köpenhamns kommun.

Annons:

Den riktiga summan skulle i själva verket varit – den mer blygsamma summan – 4950 kronor. Felet uppstod när pappersfakturan skulle göras om till en elektronisk faktura och någonstans längs vägen blandades mannens gironummer ihop med beloppet.

– Vi är inte superstolta över vad som har hänt, men jag måste erkänna att vi är några stycken som också har dragit lite på smilbanden här, säger Jesper Rönnow Simonsen.

Efter att överföringen till mannens konto gjorts tog det ett par timmar innan kommunens bank upptäckte att någonting kanske inte stod rätt till och slog larm till kommunen. En stund senare kunde man föra över pengarna till kommunens konto igen.

Lastbilschauffören var dock själv inte medveten om att han för en stund varit mulitmiljonär, eftersom han aldrig kollade sitt konto den dagen. Det var först när kommunens internrevisor ringde upp som han blev medveten om misstaget.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Danmark
  • Peter Zupanovic
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post