Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Internet på engelskprov

Danmark
Toppdelad
Planer finns på att danska gymnasieelever ska kunna använda Google translate vid prov i engelska. Redan nu har de tillgång till internet vid prov.
Internet på engelskprov

Det skriver Nytt från Öresund i ett nyhetsbrev.

Idag kan gymnasieeleverna använda internet i sex ämnen vid prov.

Annons:

Från 2014 kan det vara utökat till elva ämnen, däribland engelska. Förslaget presenterades av Utbildningsministeriet på torsdagen.

Berörda skolelever uppskattar idén, enligt gratistidningen MetroXpress

– Både under utbildningar och på arbeten används internet hela tiden, och därför borde det vara självklart att man får använda det även under prov i alla ämnen, säger eleven Martin Vitved Schäfer till tidningen.

Engelskläraren Bodil Hohwü Nielsen tycker att digitala prov ger möjligheter, men hon är orolig för att satsningen kan slå hårt mot svaga elever.

– Även om vi tror att unga människor kan göra allt med datorer i dag finns det de som är förvånansvärt dåliga på att använda internet kritiskt, säger hon till MetroXpress.

Om förslaget går igenom kommer engelskproven vara annorlunda konstruerade jämfört med dagens tester.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Danmark
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post