Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Iphone lanseras av Telia Sonera

Ekonomi
Toppdelad
Teleoperatören Telia Sonera ska börja sälja Apples mobiltelefon Iphone i Sverige och i resten av de nordiska länderna samt i Baltikum, enligt ett pressmeddelande. Men bolaget vill inte säga när lanseringen inleds.

Stockholm. Teleoperatören Telia Sonera ska börja sälja Apples mobiltelefon Iphone i Sverige och i resten av de nordiska länderna samt i Baltikum, enligt ett pressmeddelande.

Apples lansering av sin mobiltelefon har varit omskriven och det blev alltså Telia som drog det längsta strået.

Annons:

Telia Sonera är i dag tystlåten om lanseringen. Bolaget vill inte ge ett datum för när telefonen når svensk mark.

–Jag kan inte svara på den frågan. ”Senare i år” är vad vi kommunicerar i dag, säger Ola Kallemur, mediechef på Telia Sonera.

Han vill inte heller uppge hur många Iphonetelefoner bolaget räknar med att sälja eller vad de kommer att kosta i Sverige.

Det är oklart om Telia blir ensam operatör i Norden och Baltikum. Telia Sonera har lagt locket på och vill inte svara på frågor.

–Det här avtalet som finns nu är inget exklusivt avtal. Jag tror det kommer att vara någon mer operatör än Telia. Jag tror att 3 kommer att sälja 3G-Iphonen i Sverige, men de får inte gå ut med det ännu eftersom de bara har 3G-telefoner, säger Linus Brohult, chefredaktör på Mobil.

Leif-Olof Wallin på analysföretaget Gartner tror inte att Telia Sonera blir ensamt om att sälja Iphone i Sverige. Ytterligare en operatör kan presenteras om cirka 90 dagar.

Linus Brohult, chefredaktör på tidningen Mobil, tror att den Iphone som når Sverige inte är den Iphonemodell som finns ute på marknaden i dag.

– Apple kommer att ha en lansering den 9 juni i USA där man förmodligen kommer att lansera en telefon med 3G, säger Brohult.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Ekonomi
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post