Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Lila hår medel i jakten på programmerare

Ekonomi
Toppdelad
Det expansiva it-företaget Purple Scout i Malmö tänker erbjuda 600 studenter i Lund att färga håret lila när Lunds Tekniska Högskola på onsdag arrangerar sin arbetsmarknadsdag.

MALMÖ. För Purple Scout gäller det att väcka uppmärksamhet när de försöker rekrytera nyexaminerade programmerare i konkurrens med storföretag som till exempel Ericsson. Enligt Purple Scouts ekonomi- och marknadschef Kasper Aase är det idag svårt att rekrytera erfarna programmerare.

– Därför har vi börjat titta på nyexaminerade. Den senaste killen vi anställt kommer från Norrköping så vi har ordnat lägenhet så att han kan flytta ner till Malmö, säger Kasper Aase.

Annons:

– Det finns också väldigt få tjejer i den här nischen av branschen. Därför ska vi senare i höst försöka ta upp en debatt om varför är det så svårt att få tag på programmerartjejer.

Purple Scout omsatte under sitt senaste brutna verksamhetsår 4,6 miljoner kronor och redovisade en mindre vinst. Nu ska omsättningen mer än fördubblas på kort tid. I år har antalet anställda utökats från fyra till elva. I augusti valdes Ideonchefen Hans Möller till ny styrelseordförande i Purple Scout.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Ekonomi
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post