Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Malmöföretag tänker anställa 200

Ekonomi
Toppdelad
Dataspelsföretaget Massive Entertainment i Malmö räknar med att de närmaste åren växa från drygt hundra till över trehundra anställda.
– Vi har för närvarande ett jättebehov av att hitta mer personal av alla kategorier, säger Martin Walfisz, vd och grundare av företaget.

Sydsvenskan träffar honom vid företagets monter på dataspelskonferensen Nordicgame i Västra Hamnen. Montern är en del av konferensens ”career expo” där ett antal olika nordiska bolag inriktade på spelutveckling gör sitt för att locka till sig nyanställda. Nordiska dataspelsföretag har stora framgångar världen över. Men i stort sett alla som lyckas på marknaden expanderar kraftigt och letar konstant efter ny personal.

På väggarna runt om bolagets monter sitter affischer med en man som pekar strängt mot åskådaren med uppmaningen – ”We want you for Massive”.

Annons:

– Bara för några månader sedan var vi 80 anställda. I dag är vi 110 i företaget. Jag räknar med samma snabba tillväxt i bolaget de kommande åren, säger Martin Walfisz.

När han drog igång verksamheten 1997 hade det då nystartade bolaget en budget på 2,5 miljoner kronor för att utveckla det första spelet. Slutnotan för det spelet ”Ground Control” blev 20 miljoner kronor.

– Men det är inte mycket jämfört med resurserna vi måste satsa idag för att hänga med. Minst 100 miljoner kronor och hundra anställda krävs det för att ta fram ett konkurrenskraftigt spel idag, säger Martin Walfisz.

Till sommaren släpper företaget sitt nya spel ”World in Conflict”. Ett strategispel som ska konkurrera med titlar som ”Starcraft” och ”Warcraft”. Spel som inte ska blandas samman med till exempel ”World of Warcraft”, ett av världens mest populära datarollspel.

Massive Entertainment tänker till hösten arbeta med att utveckla tre nya spel parallellt. Eftersom det krävs minst hundra anställda för att utveckla varje nytt spel är bolaget i akut behov av att nyanställa.

– Vi söker programmerare, datagrafiker, speldesigners. Människor med alla möjliga olika förmågor, säger Martin Walfisz.

En bra poäng i sammanhanget är att Nordicgame arrangeras i Malmö. Hit kommer hundratals studenter med spelinriktning vilket ger bolaget en god chans att på plats ge en bra bild av den atmosfär företaget jobbar i.

– Vi är ett ungt bolag med många unga anställda och stämningen i företaget är viktig för att du ska kunna locka nya. Med 25-30 av företagets personal på plats är det ju betydligt lättare att ge en bild av oss än om du skickar tre personer till en mässa långt bort, säger Martin Walfisz.

Runt om i de andra montrarna står just några få representanter för företag som ”Power challenge” från Linköping som jobbar med sportspel on-line eller ”Starbreeze Studios” från Uppsala. Två andra snabbväxande svenska spelföretag med stort behov av ny personal.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Ekonomi
  • Niklas Holm
Relaterat

Nordic game igång i Malmö

"Dataspelens framtid finns on-line"

Inte bara blodig action i dataspelens värld

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post