Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Sony Mobile varslar i Lund

Lund
Toppdelad

Sony Mobile tvingas banta verksamheten i Lund. 149 tjänster försvinner när bolaget varslar som del i ett globalt sparpaket.

Sony Mobile varslar i Lund
Sony i Lund.BILD: Arkiv 2008: Göran Olsson

Personalen i Lund har under förmiddagen informerats av ledningen om att 149 tjänster ska sparas bort.

Neddragningen är en del av det sparpaket som presenterades i januari, i samband med rapporten för fjärde kvartalet och som innebär att över 500 tjänster försvinner. Då sade vd Bert Nordberg att mycket lite talade för att Lund skulle drabbas alls av uppsägningar.

Annons:

- Som läget är idag finns det ingen anledning att lägga några varsel i Lund. Vi har sajter på många håll i världen och i en hel del fall är det platser där vår nya helägare Sony redan finns, sade han då.

Nu blir det alltså ändå personalneddragningar i Lund. Av de drygt 2500 anställda kommer 149 att sägas upp. Flera olika funktioner kommer att påverkas av sparpaketet, enligt uppgift från Sony Mobile. Företagets mål är att uppsägningarna ska vara genomförda före sommaren.
Sony Mobile Communications bildades för en dryg månad sedan när konsumentelektronikjätten Sony köpte Ericsson 50 procent av aktierna i Sony Ericsson.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Lund
  • Ekonomi
  • Thomas Frostberg
Relaterat
”Det kunde varit värre”

”Det kunde varit värre”

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post