Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

MFF-veteran blev 101 år

Dödsfall
Toppdelad
Malmö FF:s äldste medlem Andreas Nilsson har avlidit. I lördags kväll somnade han in 101 år gammal.
– Vi kommer att minnas en stor spelare och ledare, säger Pontus Hansson, styrelsemedlem i Malmö FF.
MFF-veteran blev 101 år
Andreas Nilsson. Bilden är tagen då han var 99 år gammal.BILD: Arkiv: Ingemar D Kristiansen

Den 26 januari fyllde Andreas Nilsson 101 år. Han hade då fått uppleva ett år som hundraåring och en segerrik säsong för sitt kära Malmö FF.

Andreas Nilsson, som spelat 371 matcher för sitt himmelsblåa lag, varit medlem sedan 1929 och haft styrelseuppdrag i klubben, var 2010 hedersgäst under Malmö FF:s hundraårsfirande.

Annons:

– Han var väldigt klar i tanken och värnade om MFF in i det sista. Han tillhörde den generationen som tog klubben från division två till allsvenskan, säger Pontus Hansson.

Andreas Nilsson var även på plats under säsongens sista match mot Mjällby men hade svårt att njuta av spelet. På grund av nedsatt syn såg han inte mycket av matchen, men gladdes av stämningen.

– Det var sista matchen han såg på plats. Han skrev ett tackbrev till oss efteråt.

Sydsvenskans tidigare medarbetare Håkan Malmström träffade Andreas Nilsson i samband med hans eget och Malmös hundraårsjubileum förra året. Det var då en pigg malmöit som mötte upp. Och kärleken till laget som han började spela för som 19-åring fanns kvar.

– Jag är ju lika ”blå” nu som jag någonsin varit, sa Nilsson i fjol.

MFF:s matcher följde han oftast på tv från äldreboendet som han bodde på ute i Hyllie.

– Han var otroligt vital in i det sista. Han var underbar att snacka med, man kunde prata med honom om allting. Han hade humor och var konstintresserad, säger Håkan Malmström.

– Vi kommer att minnas en stor spelare och ledare som under hela sitt vuxna liv hade klubbens väl för ögonen och MFF:s färger starkt etsade i själen, säger Pontus Hansson.

Max Wiman bloggar om Andreas Nilsson.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
  • MFF
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post