Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

20 frågor till Tora Dahlström

Ingen sektion
Toppdelad
Därför att hon ger oss de lokala nyheterna i Sydnytt. Och för att vi alltid har velat veta hur hon reagerar när hon cyklar i motvind.

Vilken låt passar som soundtrack till ditt liv?

– Sahara Hotnights "Alright Alright". Det är så jag känner mig inombords: "Here's my fist where's the fight?".

Annons:

När skrattade du senast hejdlöst?

– I somras skrattade jag så att jag inte kunde andas åt ett internt skämt. Jag somnade av pur utmattning och vaknade på natten och började skratta igen.

Vilka uttryck använder du för mycket?

– Shit och jösses. Och Herre min tid.

Vilken ålder upplever du att du är i just nu?

– Inte 33 i alla fall, jag är inte alls där man ska vara med familj och sånt. Kanske 27-28. Jag kan bli förbannad över att det går så fort, att jag ligger steget efter.

Vilket tv-program skäms du lite för att du kollar på?

– När jag kommer hem halv tolv på kvällen sätter jag mig med en kopp te och skrattar skitmycket åt "2 1/2 män". Det är så otroligt politiskt inkorrekt att gilla den serien, med Charlie Sheen som ligger runt, men jag kan inte låta bli.

Vilken slakteriprodukt gillar du mest just nu?

– Jag köper inte så mycket kött själv, om jag gör det blir det nötfärs.

När tycker du att folk är riktigt pinsamma?

– När folk håller på och skryter med sina dyra prylar och försöker få pondus genom att ha mycket pengar. Och sexistiska skämt.

Hur mycket tror du på horoskop?

– Jag tror inte på horoskop, men har förbjudit mig att läsa dem. Om det står att det inte blir någon kärlek och inga pengar och att karriären också kommer att gå dåligt, så ligger det där och skaver i huvudet ändå.

Vad är det äckligaste, snuskigaste du vet?

– Jag läste en artikel om något spa där fiskar äter upp döda hudceller på fötter. Eller bilder på liggsår och sår med larver i.

Vad gillar du själv med ditt utseende?

– Ögonen, de är så tacksamma att sminka.

Vad gör dig ursinnig?

– I vardagen: när det går dåligt på ridningen, när jag måste cykla i motvind eller när folk är otrevliga utan en anledning.

Vilken är din viktigaste kökspryl?

– Tesilen.

Vad är det svåraste med att vara du?

– Att jag är så taskig mot mig själv. Jag tycker alltid att jag är för lat, att jag inte gör tillräckligt, att jag är ful och tjock och värdelös. Men jag jobbar jättemycket med det.

Vilken är vår tids största bluff?

– Att Sverige skulle vara ett jämställt land där tjejer och killar växer upp på lika villkor.

Hur mycket får ett par skor kosta?

– 1 500 kronor.

Jag blir trött på mig själv när...

– Jag bara pratar på och berättar privata saker för människor. Varför måste jag häva ur mig hela mitt liv?

Jag skulle gå ut och köpa strumpor och kom hem med...

– En Stelton pressokanna, jag gjorde det en gång när min kaffebryggare var sönder.

Vilket är ditt värsta fylleminne?

– I tonåren när mina föräldrar skulle hämta mig från en fest. Det första jag säger när vi sätter oss i bilen är: "Stanna, jag måste spy!". Sedan blev det rättegång hemma.

Vilken har varit din djupaste kris?

– Jag tycker att jag har haft lite för många kriser för att vara 33. En kris som sträckte sig över flera år var när min pappa dog 1999 och min mamma sedan skulle fortsätta att driva deras gemensamma galleri tillsammans med mina halvbröder. Det slutade med arvstvist och jag bröt kontakten med mina bröder. Och under den här perioden var min dåvarande pojkvän otrogen. Det var så mycket så jag tappade tron fullständigt på människor.

Vilket är ditt nörderi?

– Mina katter. Jag kan inte låta bli att ta bilder på dem i olika situationer och lägga upp på Facebook. Stackars mina vänner.

Fakta

Tora Dahlström

Ålder: 33.

Gör: Programledare på Sydnytt, bloggar på Mensbloggen.

Bor: Malmö.

Familj: Somalikatterna Sixten och Selma.

Bakgrund: Född och uppvuxen utanför Glemmingebro, där föräldrarna drev Galleri Glemminge. Drömde redan som liten om att få jobba med radio. Utbildade sig till journalist i Kalmar. Jobbade som reporter och programledare på Sveriges Radio i flera år. Har sedan 2004 jobbat på SVT med en rad olika produktioner, däribland Öresundsmagasinet, ett samarbete med Dansk TV2/Lorry. Åkte en sväng till USA och jobbade på svensk-amerikanska handelskammaren innan hon återvände till Malmö.

På fritiden: Rider, reser, ägnar sig åt katterna.

Ikväll: Sänds Wallanders "Skulden" på TV4. Tora Dahlström har en roll i den som nyhetsreporter.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Kristin Nord
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Ingen sektion
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post