Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Boka in Bokens dag

Malmö
Toppdelad

Från Tommy Körberg till Johannes Anyuru – anrika litteraturfesten Bokens dag bjuder i år på något för alla. Ny för i år är också ABF:s medarrangör: Sydsvenskan.

Tommy...

Sydsvenskans kulturchef Rakel Chukri är nöjd och stolt över tidningens engagemang i det sjuttiofemårsjubilerande arrangemanget.

– Det känns roligt att få vara med och förvalta en fin tradition, dessutom i samarbete med ABF som har en nyfiken och vital verksamhet i Malmö, säger hon.

Annons:

Bokens dag inträffar den 17 november och hålls på Stadionmässan (tidigare Europaporten).

Arrangemanget hålls över hela landet. I Malmö stod tidningen Arbetet länge som medsponsor, därefter följde ett antal år med Skånska Dagbladet som partner. Och från 2012 alltså är Sydsvenskan partner.

Logiskt och bra, menar Rakel Chukri.

– Det finns en väldigt stark litteraturscen i Malmö, och ett brinnande intresse för litteratur bland våra läsare. Nu får vi en chans att möta dem också utanför spalterna.

Bland gästerna märks fem författare som alla ger ut böcker i år eller, bättre, i höst: Tommy Körberg, Susanna Alakoski, Johannes Anyuru, Bodil Jönsson och Theodor Kallifatides.

På ABF arbetar Conny Pettersson som producent för Bokens Dag.

– Det är här är ett av de största bokevenemangen i Sverige och har hållits varje år sedan 1937. Vi brukar ha ungefär 850 gäster.

Utöver de fem författarna på stora scenen hoppas Conny Pettersson också få dit Maj Sjöwall – detta med anledning av att Piratförlaget ger ut en samlingsbox med samtliga hennes och framlidne maken Pär Wahlöös banbrytande deckare.

– Det blir också musik: Jacques Werup spelar, liksom Anna-Maria Barwe band.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Kultur & Nöjen
  • Eskil Fagerström
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Kultur & Nöjen
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post