Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Parklubben i Malmö för en undanskymd tillvaro

Dygnet Runt
Toppdelad
Även Malmö kan stoltsera med en swingerklubb. Men Parklubben, som den kallar sig, för en betydligt mer diskret tillvaro än Lounge nr 1 i Köpenhamn.

Den är, trots placeringen mitt i stan, höljd i dunkel och hemlighetsmakeri. Och det är så ägaren vill att det ska vara. För med sexhundra medlemmar finns det inget behov av att göra reklam för sig. Dessutom har Parklubben profilerat sig som en intim och trygg sammanslutning med endast åtta till tio par per kväll.

Dygnet Runt har träffat Filip, 26 år, som tidigare var medlem hos Parklubben.
– I nio fall av tio påverkar det förhållandet negativt. Det är så jävla mycket känslor inblandat och det händer mycket dagarna efteråt, säger Filip.

Annons:

Filip besökte Parklubben några gånger med sin dåvarande flickvän. De gillade inte riktigt idén om att det skulle vara så intimt med få par per kväll.
- Folk pratade mycket med varandra och det är väl inte därför man går dit? Sen var det ett par som var där nästan varje gång, de verkade lite skumma. Han luktade lite illa och hon gav ett konstigt intryck.

Filip berättar om en vanlig kväll på Parklubben.
– Efter att ha anmält sig i förväg och fått klartecken om att komma inom en viss tid gick vi dit. Vi började med att byta om i omklädningsrummet. Många hade fetischkläder på sig, andra hade vanliga underkläder. Naken var man inte förrän senare på kvällen. Vi brukade sätta oss i baren och dricka lättöl och prata med varandra. Det fanns en bubbelpool där man kunde bada fyra personer samtidigt och så kunde man titta på porrfilm. Folk hade sex överallt, på soffor, bord, i poolen och i mörkrummet.

Stämningen på Parklubben var bra, tyckte Filip. Det var ingen som tittade snett på någon och alla var trevliga och seriösa.
- Om ett par ville ha sex med oss frågade de alltid först, sådana var reglerna. Ett nej är alltid ett nej, utom i dominanslekar där man använder tecken. Vi blev tillfrågade flera gånger men vi ville inte.

Filip hade aldrig sex med någon annan än sin flickvän, han tyckte inte att han träffade rätt människor. Men hon hade umgänge med andra tjejer.
– Hon fick ut mer av Parklubben än vad jag fick. Det är vanligt med bisexuella tjejer som byter till en annan kvinna. Killarna får ha sex med varandra men det är ovanligt. Folk på sådana här klubbar tror att de är liberala, men det är de egentligen inte. Det är det gamla vanliga; tjejerna har sex med varanda och killarna tittar på, säger Filip.


Filip avråder alltid sina nyfikna kompisar att gå på swingerklubbar. Är förhållandet det minsta dåligt eller om det finns rädsla för otrohet så kan det gå åt skogen. Man kan aldrig laga ett förhållande genom att gå på parklubb.
– Det är viktigt att man är jättesäker på varandra om det ska fungera. Det bästa är om man bara är knullkompisar, då tror jag att det fungerar. Jag blev aldrig svartsjuk eftersom jag kan skilja på kärlek och sex. Jag blandar aldrig ihop det.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Kultur & Nöjen
Relaterat
Swingers i s(v)ängen – ett studiebesök på Valbys ”Lounge nr 1”

Swingers i s(v)ängen – ett studiebesök på Valbys ”Lounge nr 1”

På swingersklubb i Glumslöv

På swingersklubb i Glumslöv

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post