Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

En rykande het installation

Kultur & Nöjen
Toppdelad
En cappuccino, en caffelatte eller kanske en espresso? Du kan beställa vilken sorts kaffe du vill från James Brewster och du får ett unikt ljud till din kopp på köpet.
Med mikrofoner...

Du kanske har hört talas om kafémusik, men detta är något annat. Baristan och ljudkonstnären James Brewster gör kaffemusik, eller snarare ljudupplevelser som skapas när han gör kaffe på en espressomaskin.

Maskinen står tillfälligt i James Brewsters lägenhet i Malmö. Tre kontaktmikrofoner som fångar upp vibrationer är kopplade till espressomaskinen: en undertill, en på kvarnen och en på mjölkkannan. James Brewster maler bönor och skummar mjölk till en cappuccino för att visa. När han sätter ner mjölkkannan i bordet genererar det ett långt, svischande och brusande ljud i högtalarna.

Annons:
Minitronisk festival

Moriska paviljongen i Malmö ikväll kl 20–23. Skrivmaskinskvartetten Kontorsorkestern och Agnes Mercedes med Melodic Fairytales framträder också. James Brewster gör kaffe med ljud mellan de andra akterna. Festivalen varar till kl 03.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Kultur & Nöjen
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post