Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Forskarförebild prisas

Kultur & Nöjen
Toppdelad
Den brittiska professorn Sonia Livingstone har uppmärksammats världen över för sin forskning kring barns och ungdomars medievanor. I november kommer hon till Malmö för att ta emot Wahlgrenska priset.

Sonia Livingstone blir den första forskaren utanför Sverige som får Wahlgrenska priset. Priset har delats ut sedan 1991 och är uppkallat efter familjen Wahlgren som mellan 1907 och 1987 fanns i Sydsvenskans ledning.

Avsikten med priset är att uppmärksamma framstående insatser inom medieforskningen, ett område som Sonia Livingstone ägnat sig åt med framgång sedan 1980-talet. Bland annat har BBC, EU-parlamentet och British Telecom gett anslag till hennes arbete och hon har varit gästprofessor i flera länder, bland annat i Stockholm 1997.

Annons:

Hon är också författare eller redaktör för tolv böcker och mer än etthundra vetenskapliga artiklar om bland annat barn och internet och televisionens utveckling.

I motiveringen till priset står bland annat att ”Sonia Livingstone är en av medie- och kommunikationsforskningens absolut mest framstående internationella profiler – och inte minst en viktig förebild för många kvinnliga forskare”.

Wahlgrenska priset, som är på 50 000 kronor, kommer att delas ut vid en ceremoni i Sydsvenskanhuset i Malmö 27 november.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Kultur & Nöjen
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post