Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Många kända namn bland Olas schlagerutmanare

Kultur & Nöjen
Toppdelad
Andreas Johnson. Jessica Andersson. Sibel. Lili & Susie. H.E.A.T. Och inte minst Andra Generationen i närkamp med Dogge. Ola Svensson kan få tuff konkurrens i Melodifestivalen nästa år.

Ännu är det inte klart vilka artister som sjunger i Melodifestivalen, bara vilka 27 av de 32 tävlingsbidragen är. Men flera kända artister har kopplingar till dessa kompositörer. Och några av dem har själva varit med och skrivit.

Att Andreas Johnson ska framföra ”We Can Work It Out”, som han skrivit ihop med Bobby Ljunggren och Marcos Ubeda, förefaller rimligt. Likaså att låtskrivaren Susie Päivärinta jämte sin syster sjunger ”Åt helvete för sent”.

Annons:

Dessutom ryktas det om att Sibel ska sjunga ”Stop”, liksom Jessica Andersson sjunger ”I Did It For Love” – precis som hon gjort på demon.

En gissning är att pudelrockarna H.E.A.T. tar sig an ”Idiot”, skriven av Niklas Jarl (som skrev deras förra låt) och Per Aldeheim som faktiskt jobbat med Def Leppard.

Mer spektakulär är ändå låtskrivarkombination Andra Generationen och Latin Kings-Dogge. Med en låttitel som ”Hippare hoppare” är det inte svårt att tänka sig ett scensamarbete mellan Dogge och bandet bakom ”Kebabpizza Slivovitza”.

Startfältet rymmer gott om schlagerrävar, men de flesta har bara fått med ett bidrag. Bland dessa märks fjorårsvinnare Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren, Dan Attlerud, Py Bäckman, Pontus Assarson, Karl och Gustav Eurén och Thomas G:son. Och så gör Kenneth Gärdestad, Teds textförfattande bror, comeback efter 30 år. Han har skrivit ihop med Niclas Lundin och Tony Malm – som i fjor skrev Ellinor Franzéns bidrag.

Fyra låtskrivare har fått med två låtar var: Peter Boström, Tony Nilsson, Dimitri Stassos och Sharon Vaughn.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Musik
  • Kultur & Nöjen
  • Håkan Engström
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post