Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Apolonia

Apolonias andra album är snäppet tuffare och mera danshetsande än ettan. Det blåsarspetsade Malmöbandet är ett tätt och muskulöst kollektiv, ur vilket dragspelaren Johan Ohlsson (Östblocket) och särskilt Ida Gustafsson sticker upp. Hon sjunger med samma slags passion som de stora romsk-balkanska sångerskorna, låter ofta rösten brytas och glider hämningslöst upp och ned på tonerna.

Gustafsson fortsätter att skriva låtar med bra melodikrokar. Texterna har i och för sig en del obekväma betoningar och formuleringar, men också flera smarta, pricksäkra. Framför allt brusar och myllrar de precis som musiken och bär ett livsbejakande budskap; om att leva som man själv vill, ta vara på lusten och strunta i vad andra förväntar sig.

Annons:

Bästa spår: Rosa skjortor

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Skiva
  • Musik
  • Kultur & Nöjen
  • Alexander Agrell
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post