Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

The Amazing

Skiva
Toppdelad
Anna Järvinen var inte den enda begåvningen i gruppen Granada, inser Anders Jaderup.
The Amazing

Redan när Anna Järvinen slog igenom kändes det som att man nog borde gå tillbaka och ge skivorna med hennes gamla band Granada en ny chans. Den känslan förstärks ytterligare när man lyssnar på debutalbumet med The Amazing.

Bandet, som leds av före detta Granada-gitarristen Christoffer Gunrup, spelar en sinnlig och drömsk folkrock som gärna vandrar barfota under en rosa Nick Drake-måne. I vissa lägen påminner Gunrups röst om Jim James i amerikanska My Morning Jacket, men mest tänker man ändå på Anna Järvinen och på Dungens flyhänta folkpsykedelia. Vilket inte är så konstigt. I The Amazing ingår även Dungen-gitarristen Reine Fiske som medverkat på Anna Järvinens båda soloskivor. Det har även basisten Fredrik Swahn gjort, och organisten Magnus Vikström sjöng tillsammans med Järvinen i, just det, Granada.

Annons:

För att verkligen gripa tag hade det personliga uttrycket behövt vara lite större. Men det är förtätad och själslig musik, framförd av väldigt skickliga musiker och det räcker långt.

Bästa spår: Dragon

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Skiva
  • Musik
  • Kultur & Nöjen
  • Anders Jaderup
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post