Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Nördar i naturen

Kultur & Nöjen
Toppdelad
I helgen samlades 286 internetnördar på en ö i Blekiinge skärgård. För att tälta, twittra och lära känna kompisar de bara träffat på nätet. Sydsvenskan var där.
Nördar i naturen
BILD: Foto: Emma Larsson

När Tomas Wennström från Malmö tog initiativ till Social Web Camp på sin blogg whatsnext.se tänkte han sig tio polare som sitter på en brygga i solnedgången, dricker öl och pratar om internets möjligheter. Men några månader senare har twittrarna invaderat en hel ö i Blekinge skärgård.
– Det är en stor slump att vi har blivit så många. Men vi är tydligen många som är intresserade av sociala medier och hur de kommer att påverka oss i framtiden.

Centrum för Social Web Camp är ett stort vitt partytält. De drygt 60 programpunkterna står campdeltagarna själva för: webbjournalistik, virtuella identiteter, applikationer eller den tröga offentlighetsprincipen. Till exempel. Allt utspelar sig på klipporna i solen, eller i någon av de röda stugorna. Medelåldern är gissningsvis 28, Iphonetätheten ungefär 80 procent.

Annons:

Någon sa på välkomstmötet att sociala medier är Sveriges framtid. Är det så?
– Jag är övertygad om att sociala medier är det största som hänt sen Gutenberg. Det är en demokratisk revolution. Plötsligt är det inga redaktörer som bestämmer vad som ska publiceras, säger Tomas Wennström.
– Det här eventet är ett bra exempel. Det hade inte gått att ordna lika smidigt för fem år sedan. Då hade jag varit tvungen att kontakta tidningar och affischera. Det är tack vare twitter och bloggar som det spridit sig.

Hemsida: www.
swedensocialwebcamp.com

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Kultur & Nöjen
  • Vellinge
  • Omkretsen
Relaterat
Snacket på Twitter-ön

Snacket på Twitter-ön

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post