Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Ny kulturhögskola förbereds

Kultur & Nöjen
Toppdelad
En ny högskola för teater och film ska starta januari 2011, i samband med att Dramatiska institutet och Teaterhögskolan i Stockholm slås samman. Regeringen har tillsatt en kommitté som ska förbereda sammanslagningen, uppger TT.
Ny kulturhögskola förbereds
Studenter vid Teaterhögskolan repeterar pjäsen "The Swedish History XX"BILD: Foto: Petra Hellberg

”Att Dramatiska institutet och Teaterhögskolan vill gå samman ser jag positivt på. Om de tror att de genom en sammanslagning kan vässa sig och ytterligare höja kvaliteten på sina utbildningar är det givetvis något regeringen stödjer”, skriver högskole- och forskningsminister Tobias Krantz (FP) i ett pressmeddelande.

Teaterhögskolan utbildar skådespelare och mimare medan Dramatiska institutet utbildar olika yrkesgrupper inom film, radio, teater och tv. Ordförande för kommitténs ordförande blir Agneta Stark som är rektor för Högskolan Dalarna. Regeringen har fördelat 15 miljoner till de båda högskolorna för att arbeta med sammanslagningen som ska vara klar så att den nya högskolan kan starta den 1 januari 2011.

Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Kultur & Nöjen
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post