Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Ord som döljer hatet

Sverigedemokraterna har på sistone ägnat sig åt orddribblande på hög nivå för att framstå som rumsrena. Uttalandena i järnrörsvideon är inte uppenbart rasistiska, har till exempel Erik Almqvist (SD) hävdat.

Nyligen skrev Martin Jönsson, Svenska dagbladets kulturchef, att vi journalister sedan SD röstades in i riksdagen ”blivit för försiktiga i granskningen av vad partiet egentligen står för.”

Annons:

Han har helt rätt. Ett lika stort problem är att SD:s svans ofta beskrivs med vilseledande termer som döljer främlingsfientligheten. Ett exempel är sajten Avpixlat som piskar upp hat mot mörkhåriga personer, ett annat är tidningen Dispatch International som SD ska skicka ut till sina medlemmar.

I går beskrevs Dispatch International som ”islamkritisk” i flera medier, bland annat Sydsvenskan. Några timmar senare ändrades artiklarna till de mer korrekta beskrivningarna ”islamfientlig” alternativt ”antimuslimsk”. Självrannsakan är bra, Sverigedemokraterna & kompani borde prova det någon gång.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Kultur & Nöjen
  • Rakel Chukri
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post