Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Piratnämndeman fick lämna uppdrag

Kultur & Nöjen
Toppdelad
En av nämndemännen i The Pirate Bay-rättegången som börjar nästa vecka har fått lämna sitt uppdrag. Han bedömdes som jävig och har nu ersatts av en ny nämndeman.

– Tre nämndemän vidtalades ursprungligen och det framfördes någon synpunkt. På en fråga från mig till nämndemännen om de är eller har varit med i några upphovsrättsliga föreningar eller liknande eller varit artister så svarade en ja, säger rådmannen Tomas Norström som är rättens ordförande i The Pirate Bay-målet.

Nämndemannen Lennart Westman, (MP), som är tonsättare bekräftar att han fått lämna målet. Han är en aning besviken.

Annons:

– Det föreligger väl risk att man åberopar jäv när målet drar i gång, men jag känner mig absolut inte jävig själv. Jag skriver och komponerar förvisso musik, inom konstmusikfacket, men jag håller inte alls på med någon sådan här nedladdning, säger Westman.

Ljudupptagningen av The Pirate Bay-rättegången, som är planerad att pågå i tretton dagar, kommer att direktsändas via SVT:s webbsida.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Kultur & Nöjen
  • Fildelning och nedladdning
Kalle KO-anmäls

Kalle KO-anmäls

Nätanvändare ska inte kunna stängas av

Färre piratfilmer på nätet

Se alla artiklar
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Kultur & Nöjen
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post