Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Rihannas konsert i Malmö inställd

Kultur & Nöjen
Toppdelad
"Please don't stop the music" sjunger Rihanna i sin hit från 2007. Men på måndagskvällen hann musiken inte ens börja. Rihannas konsert på Malmö Arena ställdes in i sista stund.
Massvis med besvikna konsertbesökare...
Malmöborna Erica Alm, Iris Al-Acharaf...
Sofie Persson och Natalie Wierenga...
Rebecca Skogsén från Göteborg var...
Folk på väg tillbaka till Hyllie...
Rihanna.

Klockan 18.30 skulle dörrarna till Arenan öppnas. Men när dörrarna öppnades fick de tusentals förväntansfulla Rihannafans ett högst oväntat besked av vakterna - konserten ställs in.

Beskedet var så pass oväntat att det knappt var någon på plats som ville ta det på allvar först.
– Läkare konstaterade att hon inte kunde stå på scenen, säger Kristofer Åkesson på Live Nation, en av arrangörerna.

Annons:

Vad har Rihanna drabbats av? 

– Det rör sig om en rejäl utmattning.

Varför kom beskedet så sent?
– Det kan jag inte svara på. Det var så klart många som in i det sista hoppades på att konserten skulle kunna genomföras. Vi fick inte reda på det innan det nådde fansen, säger Kristofer Åkesson.

Strax efter klockan åtta kommenterade den amerikanska r'n'b-stjärnan själv saken på twitter med orden "Sorry Malmo!!!" tillsammans med en mobilbild på en arm med dropp i. Senare publicerade den amerikanska skvallersajten TMZ ett meddelande som de menar kommer från Rihanna, där det antyds att hon har influensa.

Drygt en timme efter beskedet stod vakterna fortfarande utanför arenan för att informera besvikna fans om att konserten ställts in.
– Det var väldigt tråkigt. Det kunde de ju ha informerat om tidigare, säger Natalie Wierenga och Sofie Persson från Kävlinge.

Rebecca Skogsén från Göteborg, som var på blixtvisit i Malmö just för konserten, kom till arenan en halvtimme efter att portarna skulle ha öppnat. På vägen dit hade hon mött massor med besvikna människor som precis börjat vända hemåt.
– Det är väldigt tråkigt och dålig tajming. Jag hade inte varit här i Malmö om det inte varit för konserten. Jag kom hit från Paris idag och ska fortsätta upp till Göteborg imorgon, säger hon.

Konserten var helt slutsåld. Uppskattningsvis 11 700 biljetter sålda. Sydsvenskan rapporterade tidigare idag att det är ett publikrekord på Malmö Arena. Enligt Totte Lundgren på Kulturbolaget kommer information om en ersättningskonsert att ges senast i morgon onsdag.

Men frågan är om en sådan skulle kunna locka tillbaka det rekordstora följet som tog sig ner till Arenan på måndagen.
– Vi hade gärna velat se Rihanna men efter det här så har vi kanske kommit på andra tankar, säger Malmöborna Erica Alm, Iris Al-Acharaf och Emelie Lindahl som bokade sina Rihannabiljetter för nio månader sedan.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Kultur & Nöjen
  • Peter Zupanovic
Relaterat
Quiz: Kan du din Rihanna?

Quiz: Kan du din Rihanna?

Rihanna slår publikrekord

Rihanna slår publikrekord

”Rihanna ... I Love You”

”Rihanna ... I Love You”

Rihanna ställer in igen

Rihanna ställer in igen

Rihanna skippar Malmö

Rihanna skippar Malmö

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Kultur & Nöjen
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post