Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Skånsk trio sticker ut i schlaget

Kultur & Nöjen
Toppdelad
Det var glada miner i Yla Studios i Malmö tisdag eftermiddag. Två av bidragen i nästa års Melodifestival har sitt ursprung här. Nu ser låtskrivarna fram emot att nå ut till den riktigt stora publiken med sina låtar.
Skånsk trio sticker ut i schlaget
Tre glada låtskrivare; Robin Abrahamsson, Maciel Numhauser och Amir Aly; kan pusta ut på studiogolvet efter SVT:s besked. De tre ligger bakom ett av bidragen, What If, i nästa års Melodifestival. Amir Aly är dessutom upphovsman till ytterligare ett, Killing Me Tenderly, tillsammans med Henrik Wikström och Tobbe Petersson.BILD: Foto: David Bergström
...

– Melodifestivalen är det viktigaste forumet för musik i dag. Det finns ingen annanstans där man kan presentera artister och låtar med större genomslag.

Amir Aly vet vad han talar om. Han var med och producerade Jill Johnsons hit ”Crazy in Love” till Melodifestivalen 2003 och han har bidragit med musikarrangemang till andra tävlingslåtar. Till årets Melodifestival i våras debuterade han som låtskrivare i tävlingen – han var med och skrev Bröderna Rongedals hit ”Just a Minute” – och när SVT i går avslöjade vilka låtar som blivit uttagna till nästa års tävling fanns Amir Alys namn med på två av bidragen, ”Killing Me Tenderly” och ”What If”.

Annons:

Den senare har han skrivit tillsammans med Robin Abrahamsson och Maciel Numhauser i det Malmöbaserade låtskrivarteamet Ka-Ching. Och i deras studio var det glada miner på tisdagskvällen när beskedet om låtarna kom.

– Det är jättenervöst när man går och väntar på beskedet, man svettas rejält. Ibland undrar jag varför man utsätter sig för det här. Men nu känns det bra, säger Maciel Numhauser.

Målet är alltså inte nödvändigtvis Eurovision Song Contest, förklarar Amir Aly.

– Nej, målet är att använda Melodifestivalen som en plattform för att nå ut här hemma. Eurovision Song Contest är en annan sak, det är liksom två olika tävlingar. Vi har inte alls funderat på det.

Låten som de tre har gjort tillsammans, ”What If”, var från början inte alls tänkt som en Melodifestivallåt, berättar de. Det var först när den redan hade tagit form som tankarna på att skicka in den som ett bidrag i tävlingen dök upp. Så de kortade ner den till de stipulerade tre minuterna och skickade in den.

Vilken eller vilka artister som ska framföra deras bidrag får de inte prata om för sitt förlag. Inte heller vem som sjöng på demobanden de skickat in till tävlingen. Men de beskriver låten som ”nästan en ballad”.

– Den är känslosam och den griper tag. Men den har en annorlunda tvist, vi tycker att den sticker ut från det som brukar höras i Melodifestivalen, säger Amir Aly.

Nu återstår att se om det räcker när Melodifestivalen drar i gång i Göteborg 7 februari för att avslutas med final i Globen 14 mars.

Något firande blev det inte på tisdagskvällen. Föräldramöten och barn som skulle hämtas på dagis fick gå före.

– På skivbolaget i Stockholm firar de nog, och det kan de ju få göra. Men vi trivs bättre här.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Kultur & Nöjen
Relaterat
Här är nästa års schlagerbidrag

Här är nästa års schlagerbidrag

Lili & Susie tillbaka efter tjugo år

Lili & Susie tillbaka efter tjugo år

”Fame Factory”-samarbete i Melodifestivalen

Fredrik Kempe med Bard, Zelmerlöw och Finer

Fredrik Kempe med Bard, Zelmerlöw och Finer

Alcazar-gänget och en barnboksförfattare

Alcazar-gänget och en barnboksförfattare

Jennifer Brown debuterar i Melodifestivalen

Jennifer Brown debuterar i Melodifestivalen

Tävlingens veteran fick med fyra bidrag

Tävlingens veteran fick med fyra bidrag

”Härliga rytmer och mycket power

Från Bon Jovi till schlager

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post