Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Bilar träffade av sten på E22

Lund
Toppdelad
Flera bilister har utsatts för stenkastning på E22:an utanför Lund under helgen. Fem bilförare har hittills polisanmält att deras fordon träffats av stenar när de färdats på motorvägen mellan Lund och Gårdstånga.

LUND. Stenkastningen har ägt rum mitt i natten någon eller några kilometer norr om Lunds norra infart.

Vid tvåtiden natten till lördagen träffades minst två fordon av kastade stenar. En 30-årig bilförare fick flera bucklor på motorhuven, taket och ena kofångaren och en familj på väg norrut fick vindrutan spräckt av en sten.

Annons:

Natten till söndagen råkade minst tre bilförare illa ut. En 28-årig man berättar att åtta till tio knytnävsstora stenar kastats mot hans bil och en 51-årig kvinna uppger att vindrutan på hennes bil fått kraftiga sprickor. Även bilen framför henne hade bromsat in, som om den blivit träffad.

Polisen ser allvarligt på stenkastningen som rubriceras som framkallande av fara för annan och skadegörelse. Det har varit mörkt när stenarna kastats och inga personer har setts på platsen.

Ingen människa har skadats.

– Den eller de som kastat stenarna verkar inte förstå faran med att kasta sten mot bilar på en motorväg, säger Annica Johansson på Lundapolisen.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Lund
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post