Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Dalbybo vann EM i schack

Lund
Toppdelad
Nils Grandelius, 18 år, från Dalby vann schack-EM i Bulgarien i veckan för sin åldersklass.
Dalbybo vann EM i schack
BILD: Foto: Calle Erlandsson

Kan man ha tur i schack?

Jag brukar säga att "man kan ha tur men inte otur", för då sporrar man sig själv till att utvecklas och bli bättre. Spelarna har full information så det är inte som i kortspel, men ingen kan förutsäga exakt vad som kommer hända under spelet.

Annons:

Skiljer sig spelstrategi mellan olika länder?

Spelare från östländer följer en viss struktur, de har alla följt samma skola och man vet ungefär vad de har lärt sig. Vi från västländerna spelar mer oförutsägbart.

Vilken typ av spelare är du?

Jag är den aggressiva typen som gillar att anfalla. Men under EM försökte jag spela lite säkrare.

Sista partiet i EM slutade i remi, vad innebär det?

Att det blir oavgjort. Vi var flera som slutade på samma poäng i EM men eftersom jag hade mött bäst motstånd under tävlingens gång så vann jag.

Hur håller man uppe koncentrationen?

När det är motståndarens tur kan man gå och hämta kaffe och slappna av. Det är vanligt att man börjar med några snabba drag, men sedan funderar 15-20 minuter inför varje. Det längsta partiet jag har spelat tog sju och en halv timme.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Högerspalt Lund
  • Lund
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post