Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

De tältar för fler studentbostäder

Lund
Toppdelad

RKU, Revolutionär kommunistisk ungdom, har slagit upp ett tältläger i Lundagård för att uppmärksamma bostadsbristen i Lund.

Susanne Lundmark skriver plakat vid...
Bilden med flera: Linus Svensson och...

Natten är inte så farlig. Det är morgonen som är kall, konstaterar den handfull ungdomar som på måndagen slog upp sitt tältläger utanför Kungshuset under parollen "Borgarnas bostadspolitik tvingar ungdomar att bo kvar hos sina föräldrar". På tisdagsförmiddagen väntar de på att fler tältgäster skulle ansluta sig.

– Det är lite jobbigt, men det är värt det för vi får många intressanta diskussioner med dem som passerar, säger Marcus Matsson, medlem i RKU, som bott en natt i Lundagård.

Annons:

En del stannar till och diskuterar, några skyndar förbi när de ser att RKU står för aktionen.

– Vi vill uppmärksamma bostadsbristen och att det inte byggs tillräckligt med studentlägenheter i Lund. Många bor kvar hos sina föräldrar på grund av det. Men vissa tycker att kommunismen är helt fel, och de vill inte argumentera över huvud taget, säger Marcus Matsson.

Bostadsaktivisterna tänker tälta till på fredag. De hoppas att fler ska ansluta sig under veckan.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Student i Lund
  • Lund
Relaterat
Billiga studentbostäder sågas

Billiga studentbostäder sågas

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post