Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Dyra jackor stals ur affär

Lund
Toppdelad
Flera vittnen larmade polisen när kläder och jackor till ett mycket stort värde stals på Klostergatan i Lund natten mot måndagen. En bilsprängning på Nilstorp kan vara en undanmanöver tror polisen i Lund.

LUND. Klockan 01.27 larmas polisen om ett pågående inbrott på Scandinavian Sportsmen på Klostergatan i Lund. Bara sju minuter tidigare hade polisen larmats till en sprängd bil på Nilstorp i Lund.

- Det kan finnas ett samband, säger Cecilia Qvarnström, inre befäl i Lund.

Annons:

Ägaren till den sprängda bilen är okänd för polisen och det finns ingen hotbild mot personen.

På klostergatan knäckte enligt vittnesuppgifter fem personer gallergrinden och forcerade sedan ytterligare en dörr för att ta sig in i butiken. Här stals jackor och kläder till ett värde mellan 200 000 och 400 000 kronor.

- Uppringare har sett unga män med ficklampor gå runt i butiken, berättar Cindy Schönström-Larsson vid Skånepolisen.

Vittnen till inbrottet såg några unga män lämna platsen innan polisen hann fram. En inledande teknisk undersökning gjordes i natt och polisen har vaga signalement på gärningsmännen.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Lund
  • Yvonne Johansson
Relaterat
Bil sprängd i luften i Lund

Bil sprängd i luften i Lund

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post