Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Fortsatt satsning på Bopoolen

Lund
Toppdelad
Universitetet och kommunen fortsätter att finansiera hemsidan bopoolen.nu.

Andrahandsförmedlingen av studentbostäder får stöd även under 2012 och 2013.

Totalt handlar det om 430 000 kronor per år, varav kommunen betalar ena hälften och universitetet andra hälften.

Annons:

– Ett av universitetets största bekymmer är bristen på studentbostäder så det är självklart att vi stöttar deras verksamhet. De gör ett jättebra jobb, säger Per Eriksson, Lunds universitets rektor.

En ny uppdaterad version av bopoolen.nu har nyligen lanserats. På sajten finns utöver bostadsannonser också tips och råd samt användbara länkar för både hyresvärdar och bostadssökande studenter. Lunds universitets studentkårer (LUS) driver hemsidan.

– Det är kul att universitetet och kommunen satsar på verksamheten. Bostadsbristen är ett stort problem för studenterna i Lund, säger Simon Wetterling, ordförande för LUS.

Bopoolen

Bopoolen.nu är en andrahandsförmedling av bostäder som drivs av Lunds Universitets Studentkårer.

Förmedlingen har funnits sedan 1980-talet.

Syftet är att förmedla boende till studerande vid Lunds Universitet, att arbeta aktivt för att uppmuntra Lunds invånare att hyra ut rum till studenter samt att skapa en säkrare och tryggare bostadsmarknad för studenterna.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Lund
Relaterat

Lus vill ta över Bopoolen-domän

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post