Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Handlare är missnöjda

Lund
Toppdelad

Skadegörelsen blev trots allt minimal under söndagens kravaller. Men klädbutiken Vip på Knut den Stores torg fick ett av sina skyltfönster krossat av ett moln av svartklädda.

– Det var väldigt obehagligt, säger butikens ägare Ann-Kristin Geironson.

Handlare är missnöjda
Pizzeriaägaren Raffat Samir Nashi:s kunder kunde inte komma fram till restaurangen på grund av avspärrningarna. BILD: Foto: Lars Brundin

– Vi såg en flock ungdomar som kom springandes. Jag kan inte ens säga om det var tjugo eller trettio, det var bara som ett svart moln, säger Ann-Kristin Geironson.

– Vi hörde en smäll och fönstret krossades. Vi var två som jobbade och tre kunder. De blev rädda. Vi visste inte vad vi skulle ta oss till. Vi ringde polisen, men de kunde så klart inte komma. Som tur var kom Securitas snabbt.

Annons:

Raffat Samir Nashi befann sig precis innanför polisens avspärrning, på sin pizzeria Primo Ciao Ciao på Bangatan. Frustrerade kunder som inte kunde komma fram till ingången ringde in till pizzerian och bad honom komma ut och leverera pizzorna bara några få meter bort.

– Det är första gången jag ser något sådant här. Inte ens i Irak har jag sett något liknande.

Och medan kravallerna pågick bara något hundratal meter bort märkte julshoppare som var ute på skyltsöndagen ingenting.

– Jag fick en chock när jag såg tv-nyheterna, för det var inte alls den bild av dagen som jag själv hade. Jag var själv vid Stortorget och i Lundagård och märkte ingenting, men det har uppenbarligen smällt rätt hårt längre bort, säger Mia Dahl på Citysamverk

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Lund
Relaterat
Fotbollshuliganer i kravaller i Lund

Fotbollshuliganer i kravaller i Lund

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post