Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

"Jag hann se något svart komma"

Lund
Toppdelad
Flera bilar träffades av stenkastare längs med E22 utanför Lund under helgen. Magnus Jensen sladdade ned i diket efter att han blivit attackerad utanför Lund.

LUND. För tre veckor sedan anmälde fem bilister att någon kastat stora stenar på dem medan de färdades på E22:an mellan Gårdstånga och Lunds norra infart.

Under natten till lördag var Magnus Jensen på väg hem från arbetet. Strax norr om trafikplats Lund norra träffades bilen av något stort och svart i vindrutan.

Annons:

– Jag hade helljuset på och plötsligt smällde det till. Jag hann se något svart föremål komma flygande mot mig, säger han.

Instinktivt lade han i kopplingen och tryckte på bromsen.

– Bilen snurrade runt och hamnade i diket. Sedan blev det helt tyst inne i kupén, berättar Magnus Jensen.

Bilen bärgades och Magnus Jensen klarade sig undan med lite nackont. Bilen är det värre med och dagen efter är han rejält förbannad på den eller dem som attackerade honom.

– Jag förstår inte riktigt hur det har gått till. Där finns det ju inga broar de kan ha stått och kastat ifrån, säger han.

Ungefär vid samma tidpunkt ett dygn senare körde Tony Hagström på E22:an förbi Lund.

– Jag skulle hämta min fru i Malmö och befann mig några kilometer innan Lunds norra när det small till som fasen i bilen. Jag blev skiträdd och hukade mig inne i bilen. Men det var beckmörkt så jag såg ingenting, berättar han.

Först när han var framme i Malmö såg han vad som måste ha hänt.

– När jag kom fram till Malmö såg jag en spricka i vindrutan stor som en tennisboll och flera kraftiga bulor i plåten. Det var inga små stenar.

Hittills har gärningsmännen endast orsakat materiella skador men Cecilia Qvarnström, inre befäl i Lund, är orolig över vad som kan hända om stenkastandet fortsätter.

– De kan orsaka en dödsolycka. Det räcker ju med att en bilist träffas under en omkörning, blir rädd och väjer för att en allvarlig olycka ska inträffa. Nästa gång kan det vara en familj som omkommer, om man ser krasst på det, säger hon.

Polisen har hittat platsen varifrån stenarna kastades och spårat med hund.

– Vi vet att det fanns personer på den plats vi trodde att gärningsmännen hade stått. Där fanns också stenar av den typ som kastats på bilar. Och det fanns utgående spår. Men tyvärr gav hunden upp efter ett tag, säger hon.

Fakta

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Lund
Relaterat

Bilar träffade av sten på E22

Ny stenattack mot bilar

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post