Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Långa köer efter seriekrock på E22

Lund
Toppdelad
Sju personer fördes till sjukhus efter en seriekrock på motorvägen Malmö-Lund på måndagen. Fyra patienter fördes till Lund och tre till Malmö men ingen uppges vara allvarligt skadad.

Den första och största av tre olyckor skedde vid 16.30–tiden i höjd med Åkarp i norrgående riktning. Sju fordon var inblandade och ambulanserna gick i skytteltrafik. Trafiken stod i det närmaste still på E 22 mellan Malmö och Lund men olycksbilarna stod ute vid vägrenen så trafiken kunde krypa förbi.

Jeton Habasi, 23 år, från Staffanstorp var på väg hem från Malmö när han var tvungen att hastigt bromsa in.

Annons:

– Jag försökte bromsa lite försiktigt så att jag inte skulle bli påkörd bakifrån, men det blev så i alla fall, säger han till Sydsvenskans medarbetare på plats.

Jeton Habasi fick lite ont i nacken och uppgav att han var okej.

Men en olycka kommer sällan ensam och på E22:an blev det tre med ett 20-tal bilar inblandade. De andra inträffade en halv till en kilometer norr om den första seriekrocken men inga människor uppges ha blivit skadade.

Räddningsarbetet avslutades vid 17.30–tiden men trafiken flöt fortfarande trögt och det bildades långa köer även på södergående körbana. Enligt polisens noteringar släppte kön norrut strax efter kl 18 vid Sege men trafiksituationen på motorvägen var besvärlig ännu längre enligt trafikanter.

-- Orsaken till olyckorna kan vara att avfarten till E6 vid Kronetorp var avstängd, säger länsvakthavande befäl Patric Heimbrand senare på kvällen. Trots att det var skyltat i god tid verkar det som om bilisterna blev överrumplade och tappade fattningen.

Samtidigt som polisen arbetade med trafikkaoset på E22 inträffade en olycka vid Spillepengen på Västkustvägen i Malmö med åtföljande köer och på Amiralsgatan stod en havererad buss i vägen för rusningstrafiken.

Men enligt Heimbrand var trafiksituationen inte värre än vanligt.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Lund
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post