Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Larm till brandkåren: Hämta ner fåret från trädet

Lund
Toppdelad
Ett får i trädet! Jodå, det är sant. Räddningstjänsten i Lund skickades på onsdagsförmiddagen ut för att hjälpa det ner. Det är ett av de märkligaste uppdrag brandkåren hittills har fått. Efter lite hjälp och mycket lock och pock tog sig fåret, som numera lär heta Tarzan, ner för egen maskin.

LUND. - Det var en skolklass som såg fåret sex till sju meter upp i trädet. Ägaren kontaktade oss vid elvatiden. Vi kapade några grenar så att det skulle bli lättare för fåret att klättra ner igen. Alltihop tog väl runt en halvtimma och var rätt odramatiskt, säger Martin Kallthoff som ledde räddningsarbetet.

De tio fåren betar under sommarsäsongen på en äng på Sankt Larsområdet. I hagen finns trädet som halvligger ner efter en storm och löven högt över marken såg så lockande ut att fåret inte kunde hålla sig därifrån.

Annons:

- De trivs i parken. Är pigga och aktiva, men ingen av dem har tidigare klättrat i träd förut, skrattar Faramarz Esmilzadeh.

Han har till uppgift att titta till fåren flera gånger i veckan. Just på onsdagsmorgonen var han där vid niotiden.

- Då fanns de alla tio där runtomkring mig. Han måste ha klättrat upp strax efter att jag lämnade dem, säger Faramarz Esmilzadeh.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Lund
  • Ann Gäre
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post