Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Migrationsverket svartlistar Lundajurist

Lund
Toppdelad
Asyljuristen Hans-Ola Mårtensson svartlistas av Migrationsverket. Detta efter Sydsvenskans avslöjande om hans rasistiska blogg.

LUND. Lundajuristen Hans-Ola Mårtensson har i nästan tio år företrätt asylsökande. Samtidigt har han drivit en blogg där han framfört främlingsfientliga åsikter. Han har bland annat skrivit att Islam är en psykosocial sjukdom att "neger luktar illa" och att "homosexuella är äckliga". Det var efter att Sydsvenskan i slutet av juni avslöjade hans främlingsfientliga åsikter som Migrationsverket prövade Hans-Ola Mårtenssons lämplighet som offentligt biträde åt asylsökande.

Hans-Ola Mårtensson har via mejl till Migrationsverket framfört att han blivit felciterad. Något som han menar är typiskt för Sydsvenskan och de andra tidningarna i Bonnierkoncernen. Han skriver även att han skiljer på sin yrkesutövning och vad han tänker privat.

Annons:

Migrationsverkets beslut innebär att Hans-Ola Mårtensson skrivs upp på den förteckning över jurister som inte anses lämpliga som offentliga biträden. Verkets "svarta lista" upptar sammanlagt 16 namn.

– Vi använder oss av säkert 1000 biträden varje år så procentuellt sett är det inga mängder, säger Louise Utter som är informatör på Migrationsverket.

Svarta listan:

Bertil Aronsson

Tos Ekrem

Tryggve Emstedt

Helena Falknäs

Dennis Harding

Lars-Ola Hull

Lennart Jonsson

Håkan Lundström

Hans- Ola Mårtensson

Minna Okano

Maria Onaca

Michael Rapp

Björn Schultz

Claes Strömvall

Ulf Svalling

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Lund
Relaterat

Bloggande jurist avstängd

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post