Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Tjuvar försvann med nattkassan

Lund
Toppdelad
Hamburgerrestaurangen Max på Kung Oskars väg i Lund utsattes för inbrott vid stängningsdags i dag på morgonen.

Lund.

Två anställda män i 25-årsåldern höll vid halvsextiden på morgonen på att räkna ihop nattkassan inne på kontoret när de hörde en en kraftig smäll. De båda blev rädda och flydde in i restaurangdelen.

Annons:

- Det har visat sig att det var ett brunnslock som for genom rutan. Fönstret till rummet har frostat glas, så gärningsmännen hade förmodligen inte en aning om att det satt personer där inne, säger biträdande inre befäl Marlene Lindbäck i Lund.

Ett ännu okänt antal personer tog sig in genom fönstret och kunde roffa åt sig pengarna efter nattens försäljning och försvinna från platsen. Samtidigt larmade de anställda polisen.

- Vi har hört de anställda, men har inga andra vittnen till händelsen. Vi vet att det försvunnit mellan 10 000 och 15 000 kronor, säger Marlene Lindbäck.

Ingen hade gripits på söndagsförmiddagen, men polisen har säkrat vissa spår.

De anställda skadades inte fysiskt.

Brottet är rubricerat som inbrottsstöld.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Lund
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post