Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

15-åringar häktade

Oxie
Toppdelad
Två 15-åringar som misstänks för våldtäktsförsök på Oxievångsskolan häktades på fredagseftermiddagen.
15-åringar häktade

De är på sannolika skäl misstänkta för försök till våldtäkt på barn, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak. 15-åringarna ska ha lurat in en 13-årig flicka på en av skolans toaletter och förgripit sig på henne.
Två 13-åringar som också är misstänkta för samma brott har släppts eftersom de inte är straffmyndiga. Deras ärende ska överlämnas till socialförvaltningen.
De båda 15-åringarna förnekar brott.
Åklagaren hävdade att de finns risk för att de två 15-åringarna kan undanröja bevis eller på annat sätt påverka utredningen om de släpps. Samma bedömning gjorde tingsrätten.
Häktningsbeslutet, som togs efter förhandlingar bakom stängda dörrar, kommer sannolikt att överklagas.
– Det är överraskande att de häktas. Det är mycket, mycket ovanligt att man häktar ungdomar i den här åldern, säger advokat Lars Berkesköld som företräder en av 15-åringarna.
– Socialförvaltningen har en skyldighet enligt LVU, Lagen om vård av unga, att ordna alternativ övervakning. Men det har inte skett.
Åklagaren Johan Nilsson ska ta kontakt med socialförvaltningen för att diskutera frågan.
Enligt områdeschef Eva Hallberg på Oxievångsskolan så erbjuds den drabbade flickan och hennes familj "stöd och samtal" om hur skolan ska kunna säkerställa hennes trygghet på skolan.

Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Martin Runol
Relaterat
Förhör efter våldtäktsförsök

Förhör efter våldtäktsförsök

15-åringar anhållna för våldtäktsförsök

15-åringar anhållna för våldtäktsförsök

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post