Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

22 bilinbrott per dag i Malmö

22 bilinbrott per dag i Malmö

Malmö.

Bilinbrotten ökar i Malmö. Varje dygn drabbas i genomsnitt 22 bilar av inbrott eller stöld av däck, navkapslar eller andra delar.

Till och med juli polisanmäldes 4 776 bilinbrott, 147 fler än samma tid förra året.

MALMÖ. De flesta bilinbrottet sker i Malmös bostadsområden:


– Men ingen stadsdel är mer drabbad än någon annan. Bilinbrotten är väl spridda, säger Lennart Mårtensson, inspektör på Malmöpolisen.

Nio av tio bilinbrott i Malmö sker nattetid. Det vanligaste stöldgodset är CD-spelare och CD-skivor:


– Men det stjäls även mycket däck av attraktivt slag, extraljus och olika inredningsdetaljer, säger Lennart Mårtensson.

Framförallt drabbas äldre bilmodeller som för det mesta har ett sämre stöldskydd. En bil av årsmodell 1998 eller äldre löper tio gånger större risk att utsättas för bilbrott än nyare bilar. Uppklarningsprocenten för bilinbrott är omkring 3 procent. De många bilstölderna innebär att ett par tusen stulna CD-spelare kommer i omlopp varje år bara i Malmö.


– Vart tar de vägen är en fråga man kan ställa sig. En hel del hamnar i hälarkretsar där de säljs vidare. Vi vet också att en del av stöldgodset försvinner utomlands, säger Lennart Mårtensson.

Oron för att utsättas för stöld eller skadegörelse av bil eller andra fordon har ökat bland Malmöborna. Det visar Malmö kommuns och polisens senaste trygghetsmätningen. Där uppgav 65 procent att de oroar sig för stöld och skadegörelse av bil, motorcykel och cykel.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu