Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

24-åring skjuten i ansiktet

Malmö
Toppdelad
Gärningsmannen försvann från parkeringsplatsen på Ystadvägen efter att ha misshandlat en 24-årig man – med en pistol. Enligt de första uppgifterna blev offret blev så svårt slagen med pistolkolven i ansiktet att han fick föras till sjukhus. Polisen bekräftade senare att mannen blivit skjuten.

Strax före klockan 14 gick larmet om en skottlossning utanför en möbelaffär på Ystadvägen vid Dalaplan. En man hade skadats vid skottlossningen och ett stort polispådrag sattes in i jakten på gärningsmannen som hade flytt tillsammans med två andra män i en vit Ford Escort.

Väl på plats kunde polisen konstatera att offret, en 24-årig Malmöbo, behövde vård för sina skador. Enligt flera ögonvittnen ska gärningsmannen ha slagit sitt offer med pistolkolven. Senare bekräftade polisen att 24-åringen skottskadats. Hans Boklund, informatör på UMAS, berättar att det handlar om en skottskada i ansiktet, samt att skadorna bedöms som allvarliga.

Annons:

Den misshandlade 24-åringen ska ha kommit till Ystadvägen tillsammans med en annan man i en cabriolet. Männen stannade till i en parkeringsficka utanför en möbelaffär. Gärningsmannen ska sedan ha kommit fram till bilen.

– Och där blir det någon form av konflikt, säger Lars Mahler

Vad som låg bakom bråket var inte känt vid 14.30-tiden. Mannen som befann sig i bilen tillsammans med 24-åringen fördes till polishuset för förhör under måndagseftermiddagen. Spaningarna efter männen i den vita Forden fortsatte också. Bland annat sökte polisen efter bilens ägare, en man hemmahörande i Lomma.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Relaterat

Kolsyrepistol troligt vapen vid Dalaplansskjutning

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post