Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Åtta till sjukhus efter brand i Rosengård

Malmö
Toppdelad
Åtta personer fördes i natt till sjukhus med lättare rökskador efter en misstänkt mordbrand på von Rosens väg i Malmö.
– Den 27 mars brann det i samma lägenhet. Därför misstänker vi att branden var anlagd, säger polisens länsvakthavande befäl Lars Rosberg. Nu är grannarna så oroliga att de vill flytta från huset. – Jag har redan skickat iväg mina barn till släktingar, säger en av grannarna, Mohammed Boranes.

MALMÖ. Larmet om lägenhetsbranden kom in till polisen klockan 03.47. När räddningstjänsten kom till platsen brann det för fullt i den aktuella lägenheten.

– Som tur var fanns ingen hemma i lägenheten, säger polisens länsvakthavande befäl Lars Rosberg.

Vad som orsakade branden är ännu inte känt. Lägenheten är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras.
– Den 27 mars brann det i samma lägenhet. Därför misstänker vi att branden var anlagd, säger Lars Rosberg.

Enligt uppgift från polisen ringdes ärendet först in som en skottlossning.
– Men vi har inte hittat något i området som tyder på att det ska ha varit skottlossning. Förmodligen har anmälaren hört när fönsterrutorna i lägenheten gick sönder, konstaterar Lars Rosberg.

När brandstyrkan från Jägersrostationen kom fram skrek flera familjer på hjälp från sina balkonger på grund av att deras lägenheter blivit rökfyllda. Flera rökdykargrupper sändes in för släckning och livräddning.

Hela trapphuset från våning 5 till våning 8 var fullt av tjock brandrök. De åtta personer som skadades vid branden bodde alla ovanför den brinnande lägenheten.

Annons:

Efter en halvtimme var den mesta av röken borta och faran över för de närboende.


Nere på gården utspelade sig kaotiska scener när boende försökte att ta sig in i trapphuset för att rädda släktingar som skrek på hjälp ifrån balkongerna. Brandmännen försökte lugna de rädda barnfamiljerna som skrek på hjälp.

– Stämningen var stundtals hätsk och det krävdes flera patruller för att hålla ordning på åskådarna, berättar Lars Rosberg.

Efter en timmes tid var all rök utvädrad och i trapphuset kunde man se effekten av den kraftiga branden.
Brandkår var kvar på platsen till klockan sju på morgonen.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Relaterat
Grannar vill flytta efter mordbrand

Grannar vill flytta efter mordbrand

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post